ЖИТТЯ

Чи потрібно жителям Нікополя і району змінювати документи, якщо змінилась назва вулиці

Жителям Нікополя і  району роз’яснили, чи потрібно переоформлювати документи, через зміну назви вулиці. Які норми передбачені законодавством. Також, чи потрібно міняти документи на транспорті засоби.

Про це розповіли юристи Нікопольської районної державної адміністрації, передає Інформатор.

Чи потрібно змінювати місце реєстрації?

Законодавством не передбачено обов’язку вносити такі зміни. Зміна назви вулиці не є зміною реєстрації місця проживання. Перереєстрацію місця проживання можна здійснити під час обміну паспорта чи зміни прізвища, тобто коли виникає безпосередня потреба.

Чи обов’язково вносити зміни до документів на нерухомість?

У випадку зміни назви вулиці документи про право власності на нерухомість залишаються дійсними. Закон не передбачає необхідність внесення змін до свідоцтва про право власності, свідоцтва про право на спадщину, договору купівлі-продажу, дарування тощо.

Зміни до цих документів необхідно буде вносити, тільки якщо власник захоче продати, подарувати, передати у спадок квартиру, будинок чи інше майно.

У цьому випадку власник може звернутися до органу державної реєстрації. Заяву можна подати як особисто, так і за довіреністю.

“Якщо вам потрібно, ви можете отримати довідку про перейменування вулиці. Нотаріус видає новий правовстановлюючий документ на підставі правовстановлюючих документів зі старою назвою вулиці та довідки органу містобудування та архітектури. На вартості послуг нотаріуса це не позначиться.

Не потрібно спеціально міняти документи на автомобілі і номерні знаки. Перейменування вулиці не вимагає обов’язкової перереєстрації транспортного засобу і внесення змін до техпаспорта автомобіля. Власник зможе зробити це при продажу авто. На вартості процедури перереєстрації це не позначиться.

Нагадаємо, нещодавно у Нікополі перейменували частину вулиць, назви яких були пов’язані з Росією.  Це відбувається згідно закону «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас