ЖИТТЯ

За рік Нацполіція вилучила понад 5 тис одиниць вогнепальної зброї та 1,8 млн боєприпасів

Щодня кримінальна поліція України запобігає наслідкам незаконного поводження зі зброєю. У 2023 році зареєстрували 4840 таких фактів. Серед резонансних спецоперацій було і викриття диверсанта-підривника.

Про це повідомили в Департаменті карного розшуку Національної поліції України, передає Інформатор.

Загалом поліцейські задокументували 695 фактів збуту зброї. Виявили 117 схронів, а це —  понад 7000 одиниць різного виду озброєння. Два найбільших – ліквідували у Києві та на Черкащині.

На блокпостах держави зафіксували понад 1000 фактів перевезення нелегальної зброї. Там вилучили 422 одиниці вогнепальної зброї. З якої 234 одиниці автоматичної зброї, 61 пістолет та револьвер, 79 гранатометів, а також 2815 гранат та 1065 мін, запалів та інших вибухових пристроїв.

До кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибухівкою вже притягнуто 3406 осіб.

Наразі в Україні з незаконного обігу вилучено 5168 одиниць вогнепальної зброї, а саме:

  • 1567 автоматів;
  • 997 пістолетів і револьверів;
  • 921 гранатомет;
  • 1683 одиниці переробленої зброї тощо;
  • 17815 гранат, 16798 мін, запалів, вибухових пристроїв, понад 1800000 набоїв і 2935 кг вибухових речовин.

«Зброя має бути на фронті та захищати людей, а не калічити мирних у тилу та ставати знаряддям злочинів. Непомітна, але дуже ретельна робота дозволяє зробити так, щоб смертоносні трофеї чи «бойові сувеніри» навіть не дійшли до ринку нелегальної зброї», – зазначив заступник голови Нацполіції Андрій Нєбитов.

Правоохоронці затримали диверсанта, який підірвав дві АЗС в Харкові та залізничні колії в Харківській області. Чоловік активно спілкувався російськими спецслужбами. За гроші виконував їхні вказівки.

Раніше ми повідомили про е, що на Дніпропетровщині чоловік вистрілив у спину 7-річному хлопцю. Також писали про випадок в Марганці. Там чоловік з гранатою взяв заручницю та підірвав боєприпас в пенсійному фонді.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас