ЖИТТЯ

Близько трьох тисяч сімей на Дніпропетровщині отримали “бейбі-бокси”

Майже 2,8 тисячі родин на Дніпропетровщині отримали «пакунок малюка» у 2023 році. Понад 11,3 сімей обрали грошову компенсацію замість “бейбі-бокса”. Пакунки видають у пологовому будинку або в управліннях соціального захисту населення.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби Дніпропетровської ОДА.

У «пакунку малюка» є все необхідне на перші місяці. Там є літній та зимовий одяг для новонародженого, пелюшки, підгузки, засоби гігієни, іграшки.

За бажанням передбачена грошова компенсація. Кошти можна витратити на необхідні товари і послуги. У 2023 року розмір виплати становив 6 816 гривень. У 2024-му він буде складати 7 689 гривень.

Для оформлення матеріального відшкодування за «пакунок малюка» необхідно звернутися до уповноваженого фахівця в громаді або ЦНАПу. Подати заяву можна й онлайн, на державному порталі Дія. Для цього потрібно зайти на вкладку єМалятко.

Раніше ми повідомили про те, що надзвичайники Нікополя показали, як рятують людей під постійними обстрілами ворога. Також правоохоронці Нікополя евакуювали до лікарні 67-річного чоловіка, який отримав поранення під час ворожого обстрілу.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас