ЖИТТЯ

Загарбники перешкоджають експертам МАГАТЕ обстежувати Запорізьку АЕС

Загарбники перешкоджають повному доступу МАГАТЕ на Запорізькій АЕС. Експертів не допускають до дахів реакторів. Заборону керівництво станції обміркувало безпековою ситуацією.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Медіа Центру Енергодару.

Групі МАГАТЕ не надали доступ до північно-західної частини турбінного залу реакторного блоку №5 незважаючи на запит, зроблений перед візитом. Також МАГАТЕ не змогло відвідати північно-західну частину жодного з шести турбінних залів із середини жовтня.

Протягом останнього тижня експерти здійснили обхід реакторного залу та приміщень системи електробезпеки 3-го енергоблока, а також головної диспетчерської блоку №5. Там спостерігали успішне випробування систем безпеки.

Останніми днями представники організації також відвідали електричну розподільчу станцію напругою 750 кВ. Під час іншого обходу експерти побачили ставок-охолоджувач ЗАЕС, градирні, впускний і вихідний канали, а також відвідний канал Запорізької ТЕС. Однак не пустили до ізолювальних воріт ставка-охолоджувача.

Раніше ми повідомили про те, що на Запорізькій АЕС встановлюють додаткові мобільні котельні. Також ми писали, що поки ЗАЕС відвідує МАГАТЕ, загарбники гучно б’ють по Нікополю і селам району.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас