ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині викрили директора навчального закладу на махінації з вугіллям на понад 1,3 млн гривень

У Дніпропетровській області директор навчального закладу уклав договір на закупівлю 152 тонн вугілля. Паливний матеріал не відповідав заявленим нормам, та постачальник все ж отримав за вугілля понад 1,3 мільйони гривень. Директору повідомили про підозру.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Нааціональної поліції у Дніпропетровській області.

Правоохоронці встановили, що у серпні 2022 року директор одного із закладів освіти Синельниківського району уклав договір з приватною організацією на придбання 152 тонн вугілля для обігріву приміщень закладу. Зловживаючи службовим становищем директор підписав договір. Через деякий час вугілля було доставлено до закладу, за постачальник отримав понад 1,3 млн гривень бюджетних коштів. За висновком експертизи доставлене «вугілля» не відповідає нормам заявленим постачальником у тендерному договорі.

За фактом розтрати чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в умовах воєнного стану, вчинене в особливо великих розмірах фігуранту повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, а також за службове підроблення, тобто внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей оголошено підозру за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Раніше ми повідомили про те, що військовослужбовця Нікопольського РТЦК та СП судитимуть за вимагання хабаря. Також у Нікополі посадовця вимагала хабар за оренду приміщення під волонтерський пункт.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас