ЖИТТЯ

Як не потрапити на гачок шахраїв, які маскуються під благодійників

Часто у мережі з’являються оголошення від благодійних організацій, притулків, а також батьків з проханням про матеріальну допомогу на лікування хворим дітям. За такими оголошеннями можуть ховатися шахраї. Вони вигадують різні історії, підкріплюючи їх чужими фото. 

Також вони можуть створювати оголошення-дублери реальних благодійних організацій. При цьому змінюють реквізити для перерахування грошей. В поліції розповіли, як не потрапити у пастку шахраїв. Про це повідомляє Інформатор.

Щоб не попастися на гачок і не віддати гроші шахраям, не полінуйтеся передзвонити в зазначену організацію. Можна уточнити номер розрахункового рахунку. Переконайтеся в достовірності розміщеної інформації. З’ясуйте всі подробиці, а потім вирішуйте — передавати гроші чи ні.

Раніше в поліції повідомили про те, як захиститися від шахраїв на сайті знайомств. І про  те, як не потрапити у пастку шахраїв, які повідомляють про виграші призів. І про нову схему шахрайства через Facebook. Як не потрапити у пастку шахраїв, які телефонують від імені банків.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас