ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині жінки працюють на шахті під землею, бо чоловіки пішли на фронт

На підприємстві з видобутку вугілля на Дніпропетровщині зіштовхнулись з нестачею персоналу. Адже понад тисячу робітників відправились на фронт. Тож жінкам дозволили працювати під землеюЦе сталося вперше за всю історію підприємства. 

За словами представників ДТЕК, майже 3 тисячі шахтарів наразі воюють. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Дніпро та на статтю Reuters.

На підприємстві з видобутку вугілля на Дніпропетровщині погодились працювати понад 100 жінок. 22-річна Кристина з Павлограда пішла на цю роботу, бо під час війни інших варіантів не було. Переборола страх залишити 4-річного сина з бабусею.

П’ять місяців вона пропрацювала техніком на глибині 470 метрів. Жінка обслуговувала маленькі електричні потяги. Вони перевозять робітників до пластів вугілля. Робота цікава, але складна. Однак зарплатня хороша, відмічає Кристина.

На Дніпропетровщині жінки працюють на шахті під землею

На Дніпропетровщині жінки працюють на шахті під землею

Понад тисячу робітників-чоловік відправились на фронт

Понад тисячу робітників-чоловік відправились на фронт

Кристина вважає своїм обов’язком робити внесок задля тих, хто пішов воювати, тому залишається на шахті. Її старший брат також працював тут. Пішов на фронт через два тижні від початку війни.

Жінки трудились на цих шахтах і до війни. Тоді їм не дозволяли виконувати роботи під землею. Зараз ситуація змінилась. У шахтах ДТЕК працює близько 400 жінок.

“Ми робимо все на такому ж рівні, як і чоловіки. Окрім важких робіт, які нам не під силу” – розповідає 43-річна Наталія. Раніше жінка продавала електроніку у магазині. На шахті вона інспектує потяги.

Жінкам подобається робота і зарплатня

Жінкам подобається робота і зарплатня

Її 19-річний син вже рік працює на сусідній шахті. Вона, як мати, раніше не хотіла цього, вмовляла його змінити роботу. Коли сама спробувала, передумала. Наталя планує залишатися на шахті й після війни.

У шахтах ДТЕК працює близько 400 жінок

У шахтах ДТЕК працює близько 400 жінок

Раніше ми повідомили про те, що у Томаківській громаді запрацювала пожежна команда. І про те, що служба ДСНС Нікополя показала як працює під час війни. І про те, що в Україні зафіксували дефіцит електроенергії.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас