ЖИТТЯ

В Україну прямує небезпечний циклон з мокрим снігом, хуртовинами та ожеледицею

В Україну знову завітає активний циклон з південного заходу, на ім’я Linus. На цей раз погодні умови стануть відчутно складнішими. Вже в неділю очікується мокрий сніг, хуртовини, льодяний дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь та ожеледиця. До того ж ще й сильний штормовий вітер.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на синопткиню Наталю Діденко. Вона просить не ігнорувати цей прогноз 26 – 27 листопада. Підготуйте відповідний одяг, взуття і профілактичні ліки.

Завтра, 23-го листопада вночі у південній частині та на південному сході України очікується дощ та мокрий сніг. Вдень мокрий сніг пройде лише у північних областях. На решті території опади малоймовірні.

Важливо. До неприємної погоди завтра приєднається ще й сильний вітер. Його слід очікувати на півночі, заході та в центральних областях. Температура комфорту при сильному вітрі може знижуватися на 4 – 7 градусів.

Найближчої ночі мороз охопить всю Україну. Очікується -4… -10, на сході -9… -14 градусів.

Вдень, 23 листопада, суттєво потепліє у західних областях. Буде до +1… +6 градусів.

У більшості областей України вдень буде близько нуля. Хіба що на сході, Полтавщині, Сумщині у Дніпрі й по області -2… -6 градусів. Звичайно, на дорогах ожеледиця.

У Києві 23-го листопада пройде мокрий сніг. Найближчої ночі у столиці очікується 6 – 8 градусів морозу. Вдень близько нуля. І звичайно завтра сильний південно-західний вітер.

24 – 25 листопада потепліє. Але ж 26 -2 7 листопада в Україні активний циклон спричинить нові складні погодні умови. Вони можуть призвести до порушення правил руху на дорогах та вулицях, попереджають рятувальники. Пішоходів та водіїв закликают бути пильними й дотримуватися елементарних правил безпеки.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас