ЖИТТЯ

Євген Євтушенко розповів, чи збивають у Нікополі ФПВ-дрони

Часто ворог атакує Нікополь з безпілотників. Через одну з останніх атак рф у місті загинула жінка та шестеро людей постраждали. У багатьох місцевих мешканців виникає питання: “Чому ворожі дрони не збивають?”. 

Голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко розповів про складність збиття повітряних цілей у Нікопольському районі, передає Інформатор.

ФПВ-дрони важко виявити завчасно та не завжди можливо ефективно застосувати антидронову рушницю. Їх не збивають зі стрілецької зброї. Для таких повітряних цілей передбачено застосування антидронових рушниць та засоби РЕБ. Та в міській забудові не можна використовувати нарізну зброю, адже це може поранити місцевих мешканців.

В Нікополі на березі водосховища є антидронові рушниці, їх кількість обчислюється десятками. Рушниці успішно застосовують, втім, частина БпЛА долає захист та потрапляє до міста.

“Знешкодити сто відсотків БпЛА можливо лише в коментарях мережі “Інтернет”. В реальному житті це неможливо. Підтвердити може будь-який боєць, котрий має реальний досвід застосування подібних рушниць.” – йдеться у повідомленні Євгена Євтушенко.

Раніше ми повідомили про те, що вночі над Дніпропетровщиною знищили ворожий Shahed. Також вдень ворог чотири рази вдарив по Нікополю та району.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас