ЖИТТЯ

Загарбники планують підключити Запорізьку АЕС до російської енергосистеми

На Запорізькій АЕС загарбники перевели енергоблоки №4 та №5 в стан “гарячого зупину”. Крім того, вони планують зібрати енергоблок №3, який перебуває в ремонті. Також загарбники планують підключити ЗАЕС до російської енергосистеми.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Медіа Центру Енергодару.

Підключення ЗАСЕ до російської енергосистеми неможливе, адже в них не вистачає кваліфікованого персоналу. Крім того лінії зв’язку пошкоджені. Основна небезпека полягає в тому, що обладнання експлуатується в непроєктному режимі та всупереч умов ліцензій Держатомрегулювання, відповідно до яких блоки мають бути в режимі «холодного зупину».

«В окупантів є плани, які вони озвучують перед власним керівництвом. До цих планів входить включення всіх енергоблоків ЗАЕС в російську енергосистему. Але через ту деградацію, яка вже існує на енергоблоках і дії росіян, ситуація з обладнанням, яке вони так варварськи експлуатують, лише погіршується», — зазначив Петро Котін.

Раніше ми повідомили про те, що загарбники планують прибрати з ЗАЕС українських працівників. Також  МАГАТЕ не виявили на Запорізькій АЕС мін або вибухівки.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас