ЖИТТЯ

Загиблому 20-річному воїну з Нікополя просять надати звання “Героя України”: петиція

На сайті інтернет-представництва Президента України з’явилася пропозиція з присвоєнням звання “Герой України” посмертно Мірошниченко Олегу Олеговичу. Хлопець воював у найгарячіших точках. На момент загибелі йому щойно виповнився 21 рік.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на офіційне інтернет-представництво Президента України.

Петицію створила Саєнко Діана Олегівна, 26 вересня 2023 року. Вона просить надати почесне звання хороброму захиснику та патріоту нашої Батьківщини командиру 3 відділення 1 аеромобільного взводу 2 аеромобільної роти 1 аеромобільного батальйону, військової частини А 2120 81-ї окремої аеромобільної бригади Збройних сил України Мірошниченко Олегу Олеговичу, 15.01.2002 року народження.

«Україна ‑ це моя рідна українська мова, мій рідний дім, в якому мені затишно, комфортно й радісно. Саме у рідному краї я народився і проживу своє життя. Саме тут я планую завести сім’ю, народити дітей і бути абсолютно впевненим в тому, що і вони матимуть блискуче майбутнє, та будуть щасливі в Україні», – сказав Олег 24.02.2022 року, коли почалося повномасштабне російське вторгнення в Україну. Розуміючи велику загрозу та усвідомлюючи власну відповідальність за долю країни, вже стояв біля дверей військкомату, але його не прийняли, бо він ще був студентом.

Присвоїти звання Героя України (посмертно) Мірошниченко Олегу Олеговичу

Присвоїти звання Героя України (посмертно) Мірошниченко Олегу Олеговичу

Закінчивши університет, він не відійшов від своєї позиції та намірів і знов пішов до військкомату. З вересня 2022 року він був кулеметником у складі 81-ї окремої аеромобільної бригади з позивним «Джокер». Неодноразово брав участь в бойових діях на найгарячіших ділянках фронту.

Загинув Олег 26 березня 2023 року у с. Білогорівка Луганської області під час мінометного обстрілу від вибухової травми. Поховали Героя 6 квітня у Нікополі.

“Олег до останнього подиху залишився вірним своїй державі та своїм побратимам. Він віддав найцінніше, що мав – своє життя. Мірошниченко Олег Олегович справжній Герой, який заслуговує найвищої державної нагороди – Героя України (посмертно)”, – написала у звернені до Президента Діана.

На момент публікації цього матеріалу петиція зібрала всього 2102 голоси із 25000 необхідних. Щоб підтримати, потрібно перейти за посиланням та авторизуватися.

Раніше ми повідомили про те, що на війні загинув 32-річний уродженець Червоногригорівки. Вперше, в Україні, в нову дату відзначать День захисників і захисниць.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас