ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині шахрайські call-центри ошукали громадян Чехії на 7 мільйонів євро

У Дніпрі діяли шахрайські call-центри. Їх організували громадянин Чехії та громадянин України. За їх допомогою аферисти ошукали понад 665 громадян Чехії на більш ніж 7 млн 609 тис. євро, що в еквіваленті складає 300 млн 733 тис. грн.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Національну поліцію України.

Громадяни України та Чехії, які організували шахрайські call-центри, залучили до “роботи” понад 20 осіб. Під час дзвінків шахраї користувались технологією підміною телефонного номера на будь-який потрібний.

Представляючись співробітниками служби безпеки банківської установи, шахраї повідомляли жертвам, що їх банківський рахунок зламано, а для збереження коштів потрібно тимчасово перевести їх на інший, наданий злочинцями «безпечний» рахунок.

Правдивість цієї інформації підтверджували іншим дзвінком — нібито, від поліціянта, що підтверджував певність зламу рахунку та необхідності переводу грошей на інший рахунок.

Аферистів викрили. В рамках обшуків, що відбулися у м. Дніпро у квітні 2023 року, слідчі затримали п’ятьох громадян Чехії.

25 вересня, фігурантів під конвоєм Національної гвардії України передали представникам правоохоронних органів Чеської республіки в міжнародному пункті пропуску «Краківець» для подальшого досудового розслідування. Шостого зловмисника буде екстрадовано вже найближчим часом. Їм загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Шахрайські call-центри ошукали громадян Чехії на 7 мільйонів євро

Шахрайські call-центри ошукали громадян Чехії на 7 мільйонів євро

Відносно інших фігурантів слідчі Нацполіції розслідують кримінальне провадження. За решіткою вони можуть опинитися на строк від 7 до 12 років.

До розслідування цього провадження було залучено більш ніж 100 українських та чеських поліцейських. Оперативно припинити злочинну діяльність міжнародної ОЗГ правоохоронцям допомогла JIT — угода про створення спільної слідчої групи, що була укладена між українськими та чеськими правоохоронцями.

Раніше ми повідомили про те, що як не потрапити у пастку шахраїв, які повідомляють про виграші призів. Також ми попереджали про нову схему шахрайства через Facebook. Також про те, що на Дніпропетровщині шахраї через інтернет продавали неіснуючі товари.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас