ЖИТТЯ

Євген Євтушенко розповів про гуманітарну допомогу мешканцям Нікополя та району

Нікопольський район має напрацювання у різних напрямках гуманітарної діяльності. Так, допомога військовослужбовцям та їх родинам, внутрішньо переміщеним особам та жителям району, що проживають на територіях ведення активних бойових дій залишається у пріоритеті.

Детально про отримання мешканцями Нікопольського району гуманітарної допомоги розповів голова Нікопольської РВА  Євген Євтушенко, передає Інформатор.

Згідно з умовами меморандуму укладеному між Нікопольською районною військовою адміністрацією з благодійним фондом Project HOPE Ukraine жителі Покровської (сільської), Томаківської громад та Нікополя отримали 120 960 літрів питної бутильованої води.

Триває і взаємодія адміністрації з некомерційною американською організацією Global Empowerment Mission Ukraine (далі – GEM), яка працює у партнерстві з фундацією Howard G Buffett Foundation (далі – HGBF). Жителі Першотравневської громади отримали від фондів 33 696 літрів питної води, Мирівської – 50 544 літри, Покровської – 16 848. До Марганця спрямували 1 728 сімейних продуктових наборів та 16 848 літрів питної води , а 430 родин Виводівського старостату отримали на поточному тижні гігієнічні набори.

Важливу роль у забезпечені жителів району продуктовими наборами відіграє гуманітарна місія військової адміністрації та благодійного фонду «СпівДія». Видача продуктових наборів Всесвітньої продовольчої програми (WFP) ООН у кількості 1 500 штук відбувалася протягом тижня у селах Мирове, Топила, Настасівка, Весела Федорівка. Невдовзі стартує їх видача й у інших громадах району

Колектив Нікопольської РВА активно долучається до роботи з благодійниками. Слід відзначити й наш Гуманітарний штаб у Томаківській громаді. Там продовжує працювати банк одягу, котрий поповнюється завдяки небайдужим людям з України та Європи, родини отримують дитяче харчування, підгузки для дітей та важкохворих дорослих людей, завдяки працівникам ведеться кваліфікована та швидка видача допомоги.

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі благодійники допомагають переселенцям облаштовувати побут. Також у Нікополі дітей запрошують на навчання на майже 20 творчих гуртків.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас