ЖИТТЯ

Загарбники облаштували вогневі позиції на дахах енергоблоків ЗАЕС

Наразі загарбників в Енергодарі удосталь. Більшість з них концентрується на об’єктах критичної інфраструктури – на Запорізькій АЕС та промзоні поблизу неї. Там військові рф почувають себе більш безпечно.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення “Медіа Центру Енергодару”.

Окупанти вже остаточно покинули свою мрію використовувати Запорізьку АЕС як енергетичний об’єкт. Зараз вони використовують станцію як ядерний щит і важіль ядерного шантажу для всього світу. Там розміщують там військову техніку, на ЗАЕС близько тисячі осіб особового складу озброєних окупантів. Крім того вони облаштували точки вогню на дахах реакторних відділень енергоблоків.

Майже з перших тижнів окупації росіяни замінували периметр ЗАЕС. Зараз, за інформацією міського голови, замінованим лишається узбережжя колишнього Каховського водосховища, всі підходи з водосховища до міста і до території промислового майданчика атомної станції. Періодично міни вибухають, бо на розтяжки потрапляють дикі тварини. Через ці вибухи, які фіксують представники МАГАТЕ, страждає технологічне обладнання, що знаходиться поблизу периметра атомної станції.

«Місцевих працівників, яких допускають до обслуговування атомної станції, залишилось близько двох тисяч. Вони відчувають на собі суттєвий фізичний і психологічний тиск окупантів щодо підписання контрактів. На жаль, більшість з цих працівників підписали контракти, але є та категорія критичного персоналу, який окупанти не можуть замінити, тож вони цих працівників пропускають на станцію, незважаючи на те, що люди не підписали контракти», – розповів Дмитро Орлов.

Загалом до окупації на ЗАЕС працювало близько 11 тисяч персоналу. Тобто наразі кожен п’ятий працівник фактично не допущений. Частина з них виїхали з Енергодара, бо вже неможливо було там ані працювати, ані жити. Ще десь половина працівників залишаються цивільними заручниками, яких не випускають з міста, бо вони ані контракту не підписали, ані паспорти рф не отримали.

Раніше ми повідомили про те, що в окупованому Енергодарі людей забирають до катівень. Також загарбники готуються до “виборів”, що робити мешканцям окупованого Енергодару.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас