ЖИТТЯ

Протягом тижня на Дніпропетровщині взяли понад 290 проб питної та річкової води

На Дніпропетровщині регулярно перевіряють якість питної води та стан річок. Особлива увага зараз на територія що постраждали від підриву окупантами Каховської ГЕС. Загалом минулого тижня у області взяли майже 290 проб.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби Дніпропетровської обласної ради.

На Дніпропетровщині слідкують за дотриманням санітарно-епідемічних вимог у пунктах її видачі. А ще перевіряють якість тієї, що подається централізовано, та стан річок. Така робота проводиться постійно.

Тільки минулого тижня для дослідження взяли майже 190 проб питної води. Їх перевірили на мікробіологічні та фізико-хімічні показники. Деякі з них відхилені від норми, втім це явище сезонне.

«Питна вода у Дніпрі та регіоні залишається безпечною. А от щодо річок, вкотре хочу наголосити – не можна у них купатися. Офіційно цьогоріч пляжі не відкривали, а тому від їх відвідування необхідно утриматися», – повідомляє головний спеціаліст управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в області Маргарита Малишева.

До того ж дослідження водойм регіону подекуди виявили завищену кількість лактозопозитивної кишкової палички. Відхилення за цим індексом зафіксовані у Кам’янському водосховищі. А також річках Дніпро та Самара. Цей показник коливається щоліта. Та нині подекуди, через аномальну спеку, така паличка розмножується дуже швидко. Її потрапляння в організм людини у великій кількості, може спричинити значні розлади роботи шлунково-кишкового тракту. Особливо це стосується дітей.

Такі ж проблеми зі здоров’ям може спровокувати холероподібний вібріон. Раніше його виявили у водоймах Дніпра, Підгородного та Нікопольщини. Натомість, ця бактерія не викликає захворювання на холеру.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині рятувальники дістали з водойми тіло загиблої жінки. Також у річці Дніпро на відстані 20 метрів від берега виявили тіло чоловіка.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас