ЖИТТЯ

З початку літа у екосистемах Дніпропетровщини трапилось 1,3 тисяч пожеж

З початку літа екосистеми Дніпропетровщини горіли майже 1,3 тисяч разів. Вогонь охопив 860 гектарів. Палали ліси, суха трава, сільгоспугіддя, сміття. Основною причиною займань є людська недбалість. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби Дніпропетровської ОДА.

Посушливе та спекотне літо – ідеальні умови для пожеж в екосистемах. Тож мешканців просять бути свідомими. Нехтування правилами поводження з вогнем може призвести до жахливих наслідків. Випалюються чорноземи, знищуються зелені насадження, гинуть тварини. Постраждати можуть люди та їхнє майно.

Найчастіше влітку 2023-го горіла суха трава – більш ніж 830 разів. Сталося й 7 лісових пожеж. Переважно у Петриківському та Новомосковському лісгоспах.

Порушників, очікує покарання. Передбачений штраф до 21 420 гривень. Або навіть кримінальна відповідальність – ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна. У період військового стану навмисні підпали прирівнюються до диверсій.  Усього з початку року в екосистемах області сталося понад 2,1 тисяч пожеж. Загалом на площі майже 1,5 тисяч гектарів.

Раніше ми повідомили про те, що протягом доби надзвичайники Дніпропетровщини ліквідували 17 пожеж в екосистемах. Також ми повідомляли, що під Нікополем рятувальники загасили палаючий трактор.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас