ЖИТТЯ

Поліцейські Дніпропетровщини затримали працівників ТЦК, які допомагали виїжджати за кордон чоловікам

Управління міграційної поліції Дніпропетровщини скерувала до суду справу відносно працівників ТЦК Донеччини. Члени злочинного угрупування “торгували” довідками про непридатність призовників до військової служби. Це дозволяло ухилянтам безперешкодно виїжджати за кордон.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на поліцію Дніпропетровської області,

В ході слідства поліцейські встановили, що злочинна група складалася з трьох працівників територіального центру комплектування Донецької області, серед яких лікар ВЛК та начальник одного із районних відділів ТЦК – який і був організатором злочину.

Діяли вони з початку травня по вересень 2022 року. Як з’ясувалося, фігуранти організували злочинну схему, яка сприяла ухиленню від мобілізації чоловіків призивного віку. А саме: надавали «замовникам» висновки лікарської комісії про ухилення від служби за станом здоров’я та виготовляли документи, що дозволяють безперешкодний перетин державного кордону України.

Поліцейські Дніпропетровщини затримали працівників ТЦК

Поліцейські Дніпропетровщини затримали працівників ТЦК

У вересні 2022 року правоохоронці провели ряд обшуків у приміщенні ТЦК, за місцем мешкання та в автівках підозрюваних. Під час слідчих заходів поліцейські вилучили речові докази, які підтверджують злочинні діяння фігурантів.

Зловмисниками повідомили про підозру та обвинувальний акт відносно останніх направили до суду. Досудове розслідування проводили в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас