ЖИТТЯ

Про ситуацію з водопостачанням у Нікопольському та Криворізькому районах розповів Сергій Лисак

Питання з водопостачанням у громадах Дніпропетровщини, які постраждали від підриву Каховської ГЕС є пріоритетом. У Марганці будують новий водогін. У Покрові центральне водопостачання відновлене, у Нікополі більша частина міста вже з водою. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака.

Будують новий водогін у Марганці Нікопольського району. Спаяно близько п’яти з половиною кілометрів. Майже половину спущено в траншею, облаштовують насосну станцію. У самому Нікополі до централізованої послуги підключена більша частина міста. Поки що тиск знижений, продовжується робота, аби забезпечити решта осель. Ситуація непроста через постійні ворожі обстріли, які ускладнюють роботу.

У Покрові централізоване водопостачання відновлене. У місті працюють над проектом реконструкції насосно фільтрувальної станції.

У Криворізькому районі всі зусилля, спрямовані на те, щоб поповнювати Південне водосховище. Саме від нього живиться місто. Вода вже пішла до резервуарів, все завдяки 2 новим трубопроводам, які вдалося запустити.  Будівництво інших гілок продовжується. Нині ж місто з централізованою послугою. Щоправда, вона за графіком. Мешканців 4 громад Криворізького району має забезпечити ще один проект.

“Всі ці проекти допоможуть громадам дочекатись втілення найбільш масштабного будівництва магістрального водогону. Працюємо, відновлюємося попри спроби ворога позбавити людей найменшого комфорту.”, – йдеться у повідомленні.

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі деякі пункти припинять підвоз технічної води з 27 липня. Також ми повідомили, що у Нікополі облаштували 6 свердловин для набору технічної води.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас