ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині СБУ викрила ще двох колаборантів

У Кривому Розі на антиукраїнській агітації та підтримці дій ворога Служба безпеки викрила чергових колаборантів. Двое чоловіків підтримували ворога та розповсюджували проросійські наративи у соціальних мережах.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби управління СБ України у Дніпропетровській області.

Мешканець Кривого Рогу і колишній співробітник однієї з енергетичних компаній, займався антиукраїнською агітацією в інтернет-просторі. Деструктивні наративи він отримував у групах проросійської направленості, і розповсюджував їх на особистій сторінці у соціальній мережі.

Пости переважно стосувались виправдовування збройної агресії рф проти України і окупації ворогом територій нашої держави. Меседжи доповнювались коментарями, в яких він закликав підтримати проведення так званої «військової спецоперації» на території області, і звільнити регіон він «нацистів».

Ще один криворожанін у минулому неодноразово виїжджав на заробітки до рф, де суцільна пропаганда сформувала його стійкі проросійські погляди. Після початку повномасштабного вторгнення він розпочав проявляти більш активну антиукраїнську позицію за допомогою власного акаунту у соцмережах. На особистій сторінці він видавав пости з підтримкою окупації ворогом українських територій, і схвалював дії путінського режиму. Публікації він супроводжував особистими коментарями, де дискредитував українську владу і Збройні сили України, а також глорифікував дії ворожої армії.

Співробітники СБУ встановили колаборантів та припинили ворожу агітацію. Правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони. Наразі в рамках розпочатих кримінальних проваджень двом російським прихильникам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність.

Раніше ми повідомили про те, що вночі загарбники атакували Дніпропетровську область безпілотником. Також протягом ночі загарбники 7 разів обстріляли Нікополь та район з артилерії.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас