ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині група чоловіків подавала підроблений посівний матеріал під виглядом відомих торгових марок

На Дніпропетровщині четверо осіб ошукали фермерські господарства майже на 2 мільйони гривень. Вони постачали підроблений посівний матеріал під виглядом відомих торгових марок. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби Національної поліції у Дніпропетровській області.

У квітні цього року кіберполіцейські спільно зі слідчими області ідентифікували чотирьох осіб, які через спеціалізовану інтернет-платформу продавали підроблений посівний матеріал сільськогосподарської продукції відомих світових марок. При цьому ціна була нижчою за оригінал.

Правоохоронці провели 16 обшуків в оселях фігурантів, їх автомобілях, а також виробничих та складських приміщеннях, де виготовлялася та зберігалася контрафактна продукція. Вилучено комп’ютерну техніку, банківські картки, документацію, чорнові записи та понад 200 мішків посівного матеріалу з приладами для його пакування.

Від діяльності угруповання постраждали два фермери та два сільгосппідприємства. Загальна сума збитків становить майже два мільйони гривень.

Зловмисникам повідомили про підозру за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство), ч. 3 ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України. Підсудним може загрожувати до дванадцяти років позбавлення волі. Слідчі обласної поліції завершили досудове розслідування та за погодженням із Дніпропетровською обласною прокуратурою скерували обвинувальний акт до суду.

На Дніпропетровщині група чоловіків подавала підроблений посівний матеріал під виглядом відомих торгових марок

На Дніпропетровщині група чоловіків подавала підроблений посівний матеріал під виглядом відомих торгових марок

Раніше ми повідомили про те, що у Покрові 38-річний чоловік наживався на людях, які потерпали від нестачі води. Також на Дніпропетровщині за злочин поліція розшукує 51-річного чоловіка.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас