ЖИТТЯ

Мешканцям Енергодара забороняють купатися у Дніпрі через кишкову паличку

Мешканці обласного центру з критично обмілілого Дніпра перемістили свій відпочинок на кар’єри. Директор ДУ “Запорізький ОЦКПХ МОЗ”, головний санітарний лікар Запорізької області Тарас Тищенко пояснив причини впровадження заборони купання не тільки у Дніпрі, але й в інших водоймах.

Про це повідомив міський голова Енергодару Дмитро Орлов, передає Інформатор.

В літній період населення масово починає використовувати водні місця відпочинку. Реагуючи на це, ДУ “ЗАПОРІЗЬКИЙ ОЦКПХ МОЗ” також змінив структуру своїх моніторингових досліджень. Розуміючи мікробне навантаження на ці замкнуті водойми фахівці центру проводять додаткові моніторингові дослідження не тільки річок, але й водойм, які розташовані в кар’єрах. Проведений аналіз на загальне мікробне забруднення води в кар’єрах показав невтішні результати.

Зафіксовано перевищення норми лактозо-позитивної кишкової палички в 14 разів: при нормі до 10 тисяч колонієутворюючих одиниць зафіксовано 140 тисяч одиниць. Також зафіксовано перевищення кількості колі-фагів в 6,5 раза.

Цей показник свідчить про свіже фекальне забруднення водойм від хворих або від носіїв гострих кишкових хвороб. Наявність колі-фагів вказує на загрозу захворіти на інфекційні захворювання та  гепатит типу “А” з водним фактором передачі.

Згідно з дослідженнями, забруднена вода в кар’єрах несе небезпеку населенню. Обласна влада звертається до всіх жителів області з проханням утриматись від відвідування заборонених для купання водойм та необладнаних для купання місць.

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі ДСНС проведе плановий вибух застарілих боєприпасів. Написали й про те, що у річці Дніпро на відстані два метри від берега знайшли потонулого чоловіка.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас