ЖИТТЯ

День рибалки, День моди: що відзначають 9 липня у світі

9 липня 2023 року неділя. Важливих державних свят в Україні немає. Але є свято професійне та свято церковне. З ним пов’язана низка прикмет.

Про них розповідає Інформатор з посиланням на Інформатор Кривий Ріг.

Щорічно другої липневої неділі Україна відзначає професійне свято – День рибалки. Багато хто з нас, особливо особи чоловічої статі, люблять посидіти де-небудь за вудкою біля водойми, сподіваючись при цьому на хороший улов. Любителі риболовлі завжди знають свою справу, або, принаймні, знаходять в ньому величезний відпочинок для душі і пристойний заряд бадьорості для тіла, але що можна сказати про тих, хто займається цим на професійному рівні?

Робота професійних рибалок – це не проста праця. Вона часто пов’язана з прямими ризиками і навіть в нашій сучасності, при досить розвинених технологіях вилову, ніхто не може дати гарантій, що все пройде гладко. Метою Дня рибалки є привернення уваги суспільства до робітників рибного господарства, подяка цим працівникам за їхню старанну діяльність, а також підвищення зацікавленості до професійних рибацьких спілок.

Також 9 липня відзначається  таке цікаве свято, як День моди. Мода може бути визначена як естетичний вираз через одяг, а також через взуття, зачіску, аксесуари, макіяж та багато іншого. Вона ж сукупність звичок, цінностей та смаків, прийнятих у певному середовищі у певний час. Можна сміливо назвати моду – ліками від нудьги. Адже вона є натхненням, джерелом божевільних ідей та способом візуалізації внутрішнього світу.

За календарем 9 липня віряни вшановують пам’ять преподобного Давида Солунського. У народі день назвали Суничником – до цього часу встигала суниця і люди вирушали на її збір. Інші назви свята: «День Давида», «Медозбір», «Ягодниця».

Вважається, що корисні не тільки ягоди, а й листя суниці. Якщо вам потрібно 9 липня зайняти гроші, покладіть в кишеню суницю і вирушайте просити кошти – відповідь буде позитивною.

Народні прикмети

  • Спекотна погода – буде ще близько 40 жарких днів з посухою і без опадів.
  • Засуха 9 липня – до самої осені грибів не буде.
  • Якщо миші та свині 9 липня починають їсти сіно – чекай поганого покосу в поточного року.
  • Сонячний день на Давида – хороша погода протримається аж до осені.

Іменини святкують: Вероніка, Зенон, Давид, Денис, Іван, Тихон, а також Павло.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас