ВЛАДА

Була небезпека через виліт Ту-22м3: як минув день у Нікополі та області

Сьогодні в області було тихо. Обстрілів не зафіксовано в жодній з громад. Зранку і зараз ввечері була небезпека через виліт Ту-22м3. На щастя, вечірні пуски ракет Х-22 не підтвердились. Але загроза поки лишається.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, передає Інформатор. Він розказав щодо навчань на випадок російського теракту на ЗАЕС.

Сьогодні відпрацьовували наступний сценарій: були змодельовані наслідки радіаційної аварії внаслідок російського теракту на ЗАЕС. У разі теракту: 50 – км зона ураження. Під евакуацію попадають громади Нікопольського району та частина громад Криворізького. Дніпро, Кривий Ріг, Камʼянське – не входять до зони евакуації.

Відпрацьовували події максимально наближені до реальних. Задіяні були усі служби, Міністерство енергетики, Енергоатом, ДСНС, поліція, обласна влада, органи місцевого самоврядування. Унікальні навчання, які проводились одночасно по 3 областях України: Дніпропетровська, Запорізька та Херсонська.

Навчання показали, що область до надзвичайної ситуації готова. Органи державної влади, місцеве самоврядування, наші громади – усі розуміють, що робити.

Щодо прийому йодиду калію.

Зараз його вживати не треба. Якщо радіаційні заміри покажуть викиди радіоізотопів йоду, буде окреме повідомлення для населення. Запаси йодиду калію в області є, він буде виданий разом з інструкцією, в якій дозі вживати. Для хвилювань немає приводу.

Головна мета зараз, аби росіяни не зробили теракт на ЗАЕС, пише Лукашук. Над питанням деблокування станції зараз працюють всі – Президент, ОП, МЗС з нашими міжнародними партнерами та МАГАТЕ.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас