ЖИТТЯ

День батька, День дільничного інспектора поліції: що відзначають 18 червня в Україні та світі

18 червня 2023 року неділя. В цей день світ відзначає добре сімейне свято. Є також свято професійне, цікаво міжнародне та свято церковне, з яким пов’язані низка народних прикмет.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Кривий Ріг.

Щороку у третю неділю червня у світі відзначають День батька. Наші батьки – найближчі до нас люди в усьому світі. Тато і мама – найперші слова, які в більшості ми вимовляємо, коли вчимося розмовляти рідною мовою. Ми намагаємося їх порівнювати, дивимося на них, вивчаємо їх. Вони для нас одночасно і найбільша загадка, і найбільше відкриття. Добре, коли вони є у нас і сумно, коли залишають.

Другий рік поспіль цей день в Україні є особливим, бо через війну багато дітей розлучені зі своїми батьками. Але є можливість привітати їх зі святом, зателефонувавши. Привітати, побажати здоров’я та найскорішого повернення додому з Перемогою.

18 червня своє професійне свято відзначають дільничні інспектора поліції. Професія та робота поліцейського офіцера на дільницях у містах та населених пунктах завжди пов’язана з чималими труднощами, вона відверто небезпечна, адже проблем завжди вистачає. На їхні плечі лягають і профілактичні заходи щодо запобігання крадіжкам, правопорушенням та розкриття злочинів. До них звертаються не лише громадяни. Від них залежить низка судових рішень, спокій у місцевих спільнотах міст та селах.

З нагоди свята, слова подяки від громадян за відданість службі, роботі із забезпечення громадської безпеки, гідне виконання своїх обов’язків та порядок, звучать на адресу всіх українських дільничних інспекторів.

Ще 18 червня відзначається Міжнародний день пікніка. Існує небагато таких приємних речей, як пікнік. Свіже повітря, ідилічний краєвид навкруги, і все це в поєднанні з простою, але смачною їжею в дружній компанії — ось про що згадає більшість з нас, думаючи про пікнік. Колись пікніки були привілеєм вищого класу, зате зараз це простий і демократичний спосіб відпочинку, доступний абсолютно всім. Важко знайти країну, де люди не влаштовують собі це приємне  дозвілля,  особливо в літню пору.

18 червня православні християни вшановують пам’ять священномученика Дорофея Тирського.

Народні прикмети в цей день

  • Гарна погода на день Дорофея – буде хороший урожай зерна.
  • Вітер 18 червня дме зі східного боку – літо буде вітряним і дощовим.
  • Багато пустоцвіту на огірках – потрібно було зробити один важливий обряд. Так, господиня тягла 18 червня на город ногою старий лапоть і кидала в огірки, примовляючи: «Як густо сей лапоть плентався, так щоб і огірки мої плелися». Згідно з повір’ям, ці дії 18 червня дозволяли отримати урожай від наступних посадок.
  • Якщо виполоти всі бур’яни вранці на Дорофея, то вони, за прикметою, більше не з’являться.

Іменини святкують:  Аполлон, Арій, Василина, Віктор, Галина, Дорофей, Ігор, Іона, Кіндрат, Костянтин, Леонід, Маркіян, Ніка, Никандр, Павло, Федір, Альжбета і Марк.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас