ВЛАДА

Погода на 14 червня: у Нікополі йтиме дрібний дощ

Протягом усього дня у Нікополі утримається хмарна погода. Дрібний дощ йтиме весь час. Удень він посилиться, а до вечора послабшає.

Про це Інформатор повідомляє з посиланням на Укргідрометцентр. Вітер буде північного та північно-східного напрямків, до 5 метрів за секунду.

Температура повітря вночі становитиме +19… +18 °С. Вранці буде +17… +18 °С. Вдень очікується +20 °С, а ввечері синоптики прогнозують +21… +19 °С.

Схід сонця 14-го червня можна зустрічати о 4:42, а захід сонця чекатиме о 20:43. Цікаво, що найвищу температуру цього дня за останні 130 років зафіксували у 1998-му роках: тоді вона була 34,6 градусів тепла. А найхолодніше було у 1950-му – 7,7 градусів.

У цей день вшановується пам’ять мучеників Устина Філософа і Харитона. У народі помітили, якщо в цей день довго кує зозуля – очікується тепла погода без холодного ранку. Ранок цього дня мав для селян велике значення – по ньому визначали урожай: гарний ранок на Устина – гарний налив жита; дощ, похмуро – урожай на льон і коноплі. Для 14 червня існує гарна сімейна традиція: вечір слід провести наодинці з коханими людьми, тоді у сім’ї буде щастя.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас