ЖИТТЯ

З Каховського водосховища втрачено понад третину води: який рівень зараз

Втрачено понад третину води з Каховського водосховища, яку накопичили завдяки весняному водопіллю. Станом на 6:00, 10 червня рівень Каховського водосховища в районі Нікополя становить 10,55 метрів. Що майже на 1,2 метри нижче за попередню добу.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби “Укргідроенерго”.

Станом на 8:00, 10 червня рівень Каховського водосховища в районі Нікополя вже становить 10,42 метри. За дві години позначка знизилась на 13 сантиметрів.

Гідроелектростанції працюють зі зниженою потужністю, щоб зменшити наслідки підриву росіянами Каховської ГЕС. ГЕС продовжують акумулювати воду у верхніх водосховищах Дніпра. Це необхідно для того, щоб мати літній запас для екологічних пропусків.

Після досягнення критичного рівня води та евакуації населення, очікується наступний більш складний етап, а саме – усунення наслідків катастрофи. Для цього у великій кількості необхідні насоси для відкачування води. Нині Укргідроенерго на звʼязку з Херсонською ОВА стосовно придбання саме таких насосів. А також допомоги з паливом.

Раніше ми повідомили про те, що майже вся Нікопольщина залишилась без центрального водопостачання. Також стали відомі додаткові місця підвозу води у Покрові.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас