ЖИТТЯ

У Каховському водосховищі рівень води наближається до критичної позначки

Вода у Каховському водосховищі опускається до критичної відмітки. Наразі роблять усе, щоб мінімізувати збитки від підриву Каховської ГЕС. Після деокупації “Укргідроенерго” готове одразу зробити перемичку біля дамби. Перемичка перекриє місце, де підірвали станцію.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Інформатор Україна.

“Укргідроенерго з проєктним інститутом розробляють рішення щодо ліквідації наслідків і термінового будівництва перемички (перекриття) у верхній частині водойми, щоб перекрити місце, де підірвали станцію. Це вимагатиме близько двох місяців. Наразі визначається потреба в устаткуванні, машинах, механізмах, готуються матеріали, обраховується вартість. Ц зроблять одразу після деокупації. Розробка і будівництво буде українським. Рівень води доходить до критичної відмітки – 12,70 метрів. Після чого не буде водозабору вище станції.

Варто додати, що гідроелектростанції, розташовані на Дніпрі вище Каховської ГЕС, знижують потужність виробництва, щоб зменшити масштаби підтоплення. Без електроенергії залишаються близько 20 тисяч споживачів у Херсоні та області.

Станом на 12:00 8 червня рівень води у Каховському водосховищі в районі Нікополя становить 12,83 метра. Гідроелектростанції Дніпровського каскаду продовжують знижувати потужності виробництва для мінімізації масштабів підтоплення.

Раніше ми повідомили про те, що у сусідній з Дніпропетровською області зафіксували землетрус. Наразі рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС – стабільний.

 

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас