ЖИТТЯ

Понад сто родин переселенців отримали побутову техніку від Фонду Віктора Пінчука

У травні 102 багатодітні родини та родини, в складі яких є особи з інвалідністю, отримали адресну допомогу від Фонду Віктора Пінчука. Вимушеним переселенцям передали понад 170 одиниць базової побутової техніки, більше 20 ліжок, а також посуд, постільну білизну, дитячі візочки, милиці, підгузки та інші найбільш необхідні речі. Проект реалізується спільно з міжнародною благодійною ініціативою Ukraine Relief Fund.

Григорій Верба разом з дружиною та сином, що має інвалідність, виїхав з Авдіївки у березні минулого року. Наважились тікати через сильні обстріли “Градами” і ракетні атаки. Хотіли їхати машиною, але довелося залишити все, аби врятуватись. Із собою взяли лише пакунок з одягом і старенький комп’ютер. Думали, що невдовзі повернуться або хоча б заберуть нажите. Однак їхня квартира разом з кількома під’їздами будинку згоріли. Пожежа спалахнула після влучання фосфорним снарядом.

“Погоріли три під’їзди. Ми лишилися всього. На старості років стали бомжами. Фізично живі, але морально виснажені, зневірені… А зараз сльози на очах, бо маємо підтримку і разом з нею надію на майбутнє”, каже 70-річний Григорій. 

Тепер у родини є власний холодильник, пральна машинка, елктроплита, інша техніка та предмети побуту все необхідне, аби облаштуватись у Новомосковську. 

Родина Арих виїхала з Великої Новосілки на Донеччини, коли в їхнє селище заходили російські танки. Під час обстрілів не ховались, адже 18-річний син Максим має ДЦП і швидко дійти до підвалу не може. Кажуть, рідний будинок ще й досі стоїть, проте без вікон, а все що було цінного винесли. Зараз разом з іншою родиною сім’я орендує квартиру у Новомосковську, побутові умови скромні. Тепер мають холодильник, пральну машинку, новий посуд, а також ліжко та спеціальні палиці для сина. 

“У нас є ходунки, але реабілітологи кажуть, що Максиму потрібно користуватись палицями так він буде збільшувати навантаження на м’язи, тренуватиметься. Це допоможе зміцнити ходу, покращити координацію”, каже пані Валентина, мама хлопця.

Своєю історією ділиться Олена Васюк. Її родина виїхала на Нікопольщину з Херсонської області. Згадує, їхати було страшно. Виїжджали колоною через Мелітополь і Запоріжжя, добирались три дні, весь час під обстрілами. У якості допомоги родина отримала холодильник, газову плиту та два ліжка для дітей.  

“Нас прихистили родичі. Люди допомогли хто чим міг, бо в рідному селі втратили все: господарство, землю, на якій працювали і яка нас годувала. У побуті не вистачало саме плити та холодильника, бо вже літо, але тепер маємо все необхідне”, каже Олена.

Фонд Віктора Пінчука та міжнародна благодійна ініціатива Ukraine Relief Fund допомагають вимушеним переселенцям на Дніпропетровщині з осені минулого року. За цей час адресну допомогу у вигляді побутової техніки та предметів першої необхідності отримали майже півтисячі родин.

 

Партнерський матеріал

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас