Нікополь До сайту

За тиждень спортсмени Дніпропетровщини вибороли 76 медалей

Спортсмени Дніпропетровщини за минулий тиждень вибороли 76 медалей на всеукраїнських змаганнях. Такі здобутки – з олімпійських та неолімпійських видів спорту.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби Дніпропетровської ОДА.

Реклама

Тиждень вдався особливо плідним на нагороди. Так на чемпіонатах України спортсмени Дніпропетровщини показали високі результати з шести видів спорту. Загалом вибороли 41 золоту, 18 срібних та 17 бронзових медалей.

Особливо відзначилися на чемпіонаті України рукопашники регіону. Юніори та дорослі вибороли 12 золотих, 3 срібні та 9 бронзових медалей. А ще – зайняли перше загальнокомандне місце. У Києві змагалися 200 учасників з 18 областей.

За тиждень спортсмени Дніпропетровщини вибороли 76 медалей

Легкоатлети принесли у «скарбничку» області 12 медалей – 8 золотих, 1 срібну і 3 бронзові. Командний чемпіонат серед дорослих та молоді відбувся у Львові. Там збірна Дніпропетровщини зайняла 3 загальнокомандне місце, 2 місце – з метань і 3 місце – зі спринту.

Реклама

23 медалі вибороли ветерани Дніпропетровщини на чемпіонаті зі спортивного орієнтування, що пройшов у столиці.

Спортсмени регіону відзначилися на всеукраїнських змаганнях зі скелелазіння серед юнаків, юніорів та молоді. А ще – на турнірах з кульової стрільби та важкої атлетики.

Загалом вибороли 41 золоту, 18 срібних та 17 бронзових медалей

Також Дніпрянка Ярослава Магучіх перемогла в етапі Діамантової ліги-2023 у Марокко. Стрибнула у висоту на 2,01 метра. Це – рекорд турніру та найкращий результат сезону у світі.

Реклама

На Чемпіонаті Європи з академічного веслування відзначилася Анастасія Коженкова. Вона перемогла у складі парної четвірки серед жінок. Змагання пройшло у словенському місті Блед.

Раніше ми повідомили про те, що у Покрові квітнуть японські сакури та вперше зацвіли магнолії. А на схилі річки Базавлук розцвіла степова квітка.

Анна Томілова

Реклама