ЖИТТЯ

Ворог атакували Україну з повітря крилатими ракетами та дронами: скільки цілей знищила ППО

Вночі, 29 травня, війська рф знову здійснили масовану повітряну атаку по території України. Сили ППО гідно відреагували на ці дії. Знищено 37 крилатих ракет та 29 “Шахедів”.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Командування Повітряних Сил ЗСУ, з 00:00 год по 5:00 29 травня 2023 року, росіяни атакували військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури України крилатими ракетами та ударними дронами.

Цього разу ворог випустив до 40 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з дев’яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс з району Каспійського моря.

З північного та південного напрямків противник атакував іранськими БпЛА Shahed-136/131. Усього – близько 35 ударних дронів.

Протягом ночі протиповітряна оборона працювала у зонах відповідальності всіх повітряних командувань Повітряних Сил: «Центр», «Схід», «Південь» та «Захід».

Силами та засобами повітряних командувань, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 67 повітряних цілей:

  • 37 крилатих ракет Х-101/Х-555;
  • 29 ударних БпЛА «Shahed-136/131»;
  •  1 розвідувальний БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Раніше ми писали про те, що всіх загиблих осіб внаслідок ракетної атаки на лікарню у Дніпрі ідентифікували криміналісти. Показали наслідки нічної ворожої атаки від поліції Нікополя. Надвечір з дрона-камікадзе агресор атакував Марганецьку громаду.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас