ЖИТТЯ

Сьогодні мешканці Нікополя зможуть спостерігати рідкісне місячне затемнення

Сьогодні, 5 травня, мешканці Нікополя зможуть спостерігати рідкісне напівтіньове місячне затемнення. Початок очікується о 17:14, а триватиме затемнення до 21:31 за київським часом.

Езотерики кажуть, що дзеркальні дати – сприятливий час для загадування бажань. Вважається, що такий збіг чисел подвоює шанси здійснити те, про що давно мріялось. Про це повідомляє Інформатор.

Напівтіньове місячне затемнення – це момент, коли на місячний диск падає лише зовнішня тінь Землі, напівтінь. Тобто, це затемнення не повне.

Місячне затемнення відбудеться сьогодні, в дзеркальну дату, 5:05, і триватиме з 17:14 до 21:31 за київським часом. Це буде найбільше напівтіньове затемнення з лютого 2017 року до вересня 2042 року.

Пік затемнення відбудеться о 19:22 – в цей час можна буде побачити ту частину місячного диска, яка знаходиться в півтіні. Під час напівтіньового затемнення Місяць стає трохи менш яскравим. Під час піків затемнення його колір може стати коричневим, а не звичним білим. Під час подібних затемнень темніє тільки та частина місячного диска, яка знаходиться в півтіні.

Раніше ми повідомили про те, що Гілларі Клінтон подарували картину художниці з Дніпропетровщини. Також у Покрові квітнуть японські сакури та вперше зацвіли магнолії. А на схилі річки Базавлук розцвіла степова квітка.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас