Прес-релізи

Обладнання стоматологічного кабінету: що має бути в наявності у сучасної клінки для безпеки і комфорту клієнта

Стоматологічне оснащення являє собою повноцінний комплекс різноманітного обладнання, інструментів та комфортних меблів. Цей комплекс дає змогу виконувати повноцінну перевірку та необхідне лікування. Залежно від відділення, де працює лікар, його кваліфікації та інших деталей і має підбиратися обладнання стоматологічного кабінету, яке дасть змогу повноцінно виконувати свою робочу діяльність.

Які існують вимоги до стоматологічного кабінету?

Як говорять спеціалісти Центру Ізраїльської Стоматології: «Нашою ключовою метою є відновлення посмішки та турбота про здоров’я зубів наших пацієнтів».

Тому варто пам’ятати про існування деяких правил, які поширюються на стоматологічне обладнання та інструменти для оснащення стоматології. Але є також і вимоги безпосередньо для самого кабінету. З ключових деталей можна виділити такі:

  • на вікна можна вішати жалюзі, що можна мити;
  • оснащення і меблі мають бути зроблені з тих матеріалів, які не псуються від вологого прибирання, а також легко миються неабразивними мийними засобами;
  • стеля має бути висотою не менш 2,5 м;
  • середня площа – не менше 14 м2, якщо кабінет належить терапевту – то не менше 4,5 м2.

Яким має бути хороше обладнання в стоматології?

Обладнання для стоматологічного кабінету має повністю відповідати загальноприйнятим медичним стандартам. Його робочі можливості мають давати змогу надавати всі необхідні послуги, згідно з профілюванням кабінету. Один із головних чинників – зовнішній вигляд, оскільки він належить до дизайну приміщення і має гармонійно вливатися в загальну концепцію. Це дасть змогу пацієнтам почуватися комфортніше.

Яке обладнання обов’язково має бути в стоматологічному кабінеті:

  • для чищення та стерилізації медичного інструментарію;
  • ложементи для інструментів;
  • рентгенографічна установка (візіограф);
  • стоматологічна установка.

Багато хто також надає великого значення останньому пункту цього списку, і зовсім забуває про те, яке значення має безпосередньо крісло для лікаря. Воно має бути не менш зручним, ніж крісло для самого пацієнта. Лікар не зможе добре виконувати свою роботу, якщо в нього, наприклад, постійно болить спина.

Повний список для організації стоматологічного кабінету може бути й довшим, проте тут перелічено основи, які мають бути присутніми для отримання ліцензії на право стати зубним лікарем. 

Рекламний матеріал

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас