ЖИТТЯ

Російська атака по Павлограду може стати причиною екологічної катастрофи

У ніч на 1 травня російські війська атакували ракетами Дніпропетровську область. Ймовірно, у Павлограді пошкоджено хімічне підприємство, де зберігається ракетне паливо. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення видання “Дзеркало тижня“.

Російський удар по Павлограду може стати причиною екологічної катастрофи у п’яти областях, адже спричинив потужний вибух на хімічному підприємстві, де зберігається ракетне паливо. Так вважають аналітики GeoConfirmed, вони стверджують, що на полігоні зберігається понад 1,8 тисячі тонн простроченого твердого ракетного палива. Минуло 20 років з дня закінчення терміну.

Аналітики посилаються на статтю української служби BBC за січень 2020 року, у якій йшлося про те, що вибух на цьому заводі може призвести до екологічного лиха не лише на Дніпропетровщині, а й ще у чотирьох областях. Експерти закликають провести розслідування цього інциденту та наголошують, що росіяни, ймовірно, знали про можливі ризики. І це може бути черговим воєнним злочином російської окупаційної армії.

Раніше ми повідомили про те, що пізно ввечері загарбники вдарили по Нікополю з важкої артилерії. Також читайте про те, що ворог атакував Дніпропетровщину крилатими ракетами: постраждали 25 людей.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас