ЖИТТЯ

Під час нічної атаки росіяни застосували ракети, які важко виявити та збити, – Ігнат

Вранці, 28 квітня, росіяни запускали ракети з 4 літаків тактичної авіації Ту-95, які зазвичай працюють із району Каспійського моря. Ворог випустив 23 ракети, з яких 21 було знищено ППО у центрі, на півдні та сході України. Відпрацювали успішно, але, на жаль, було два влучання в житлові будинки, де постраждали люди.

Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону Єдині новини, передає Інформатор.

У нас є і NASAMS, і IRIS-T, і Patriot працюють. Для такого комплекту як Patriot – це не складна ціль. Х-101/Х-555 – ракети, які сьогодні застосував ворог – збиваються різними типами озброєння, навіть мобільними вогневими групами. Дві цілі сьогодні знищено саме ППО Сухопутних військ, – уточнив Ігнат.

Під час нічної атаки росіяни застосували ракети, які важко виявити та збити, – сказав Ігнат. Йдеться про ракети “Іскандер-К”. Це теж крилата ракета, яка в принципі має такі ж тактико-технічні характеристики як “Калібр”, але “Іскандер-К” – це ракета наземного, а не морського базування.

-Ці ракети дуже важко збити, тому що вони летять дуже низько, це ускладнює їх виявлення, хоча випадки збиття протиповітряною обороною були, – заявив Юрій Ігнат.
Одна з таких ракет прилетіла по житловим будинкам в Миколаєві.

Він додав, що росіяни запускали ракети з 4 літаків тактичної авіації Ту-95, які зазвичай працюють із району Каспійського моря.

Нагадаємо, росіяни поцілили й по нашій області. Над Дніпропетровщиною сили ППО збили 7 ворожих ракет. Обстріл Дніпра: подробиці від рятувальників.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас