ЖИТТЯ

Панахида за героями: під Енергодаром загинув воїн-легенда з позивним “Малі”

На Алеї Героїв Затуринського кладовища, що поблизу Полтави, відбулася поминальна панахида за полеглими воїнами, які загинули захищаючи Україну. Біля могили воїна Євгена Браха – його мати. Вона розповіла, що її син загинув під Енергодаром під час виконання бойового завдання.

Про це повідомляють на сайті “Суспільне”, передає Інформатор.

Євген Брах «Малі» – людина-легенда, один із найкращих Воїнів ЗСУ, пише “РадіоТрек”. Коли почалася війна, Євген Брах без роздумів кинув хорошу роботу і повернувся в Україну. Потрапив у добровольчий батальйон, де служить відомий білорус із позивним Янкі.

“Він сказав: «Мам, я не можу, ви там, а я тут» і приїхав одразу. Загинув він під час виконання бойового завдання під Енергодаром. Сумуємо, ходимо, це наша тепер дорога сюди”, – каже мати загиблого воїна Любов Матлаш.

Мати Євгена Браха біля могили свого сина

Мати Євгена Браха біля могили свого сина

“Молодий хлопець. Який віддав своє життя, щоб запанував мир в Україні. Наскільки шкода цих дітей, що вони йдуть”, – розповідає знайома загиблого воїна Тетяна Шульга.

Відомий блогер Євген Брах з позивним «Малі» загинув 24 вересня 2022 року. Красень… Він покинув Францію, Сен-Тропе та Куршевель, аби боронити Україну. Євген народився на Полтавщині, 5 років відслужив у Французькому іноземному легіоні. Після початку повномасштабної війни повернувся до України та став на її захист. Був неймовірним воїном. Служив кулеметником.

В 19 років Євген кинув університет, щоби вступити до Французького іноземного легіону. Це був 2015 рік, в нього були думки вступити до ЗСУ, але тоді брали на службу з 20 років, тому хлопець вирішив поїхати у Францію. Про це розповіли його друзі.

“Малі” успішно пройшов курс молодого бійця. Служба була важкою, з фізичним та моральним тиском. Євген сприймав це навантаження легко і випробовував свою силу волі. Після КМБ він 5 років відслужив у Легіоні.

Євген Брах «Малі» – людина-легенда

Євген Брах «Малі» – людина-легенда

Євген був настільки сильним, що життя у джунглях Південної Америки для нього пройшли наче дитячий табір. Він убивав змій, ловив піраньї, а в африканському місті Малі чоловіка навіть укусив скорпіон.

Після військової служби Євген вирішив залишитися у Франції. Останні роки він працював охоронцем на Лазурному побережжі Франції. Він насолоджувався сонцем у містах Сен-Тропе, Ніцца, Монако. У загиблого воїна залишився новонароджений син.

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі попрощаються з 42-річним героєм, який загинув на фронті. Наше місто передало для захисників на передову автомобіль. Мешканці Енергодару можуть повідомляти про злочини загарбників у телеграм-бот. На Дніпропетровщині удар по обличчю став смертельним для 18-річного хлопця.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас