ЖИТТЯ

Судитимуть двох мешканців Дніпропетровщини, які підтримували та виправдовували збройну агресію рф

На Дніпропетровщині судитимуть двох місцевих мешканців, які підтримували та виправдовували збройну агресію рф. У соцмережах вони розповсюджували проросійський контент.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби Дніпропетровської обласної прокуратури.

Мешканець міста Кам’янське через власний акаунт у забороненій соцмережі поширював контент з проросійських спільнот. В коментарях він закликав підтримати «спеціальну військову операцію».

Також мешканка Павлограда під час розмов називала збройну агресію РФ внутрішнім громадянським конфліктом та запевняла, що дії окупантів направлені на захист українських територій. Висновком судово-лінгвістичної експертизи підтверджено наявність у висловлюваннях жінки виправдовування та заперечення збройної агресії РФ проти України.

До суду скеровано обвинувальні акти стосовно двох громадян за фактами колабораційної діяльності та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України (ч. 1 ст. 111-1, ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Раніше ми повідомили про те, що мешканець Нікопольського району здавав ворогу позиції ЗСУ. У Нікополі 36-річного чоловіка підозрюють у вбивстві матері.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас