ЖИТТЯ

Фонд Віктора Пінчука продовжує забезпечувати гуманітарними наборами вимушених переселенців на Нікопольщині

У березні 5 300 наборів гуманітарної допомоги отримали родини переселенців з дітьми, евакуйовані літні люди та особи з інвалідністю від Фонду Віктора Пінчука та міжнародної благодійної ініціативи Ukraine Relief Fund. Допомога Фонду для ВПО, що оселились у Нікопольському районі – регулярна.

На Нікопольщині мешкають родини вимушених переселенців зі сходу та півдня України, а також з розташованих на березі Каховського водосховища населених пунктів. Анастасія разом з донькою Ксенією виїхала з Рубіжного до невеликого селища Дмитрівка. Каже, за рік вже встигли обжитись, та маленька донька все одно згадує обстріли:

“Коли ми сиділи у підвалі, я дуже боялась, що наш дім зруйнують та мою кішку також обстріляють”, – каже Ксенія. – “Сьогодні ми прийшли з мамою за допомогою. Найбільше в ній люблю згущене молоко”.

16-річній Назар отримує 8 наборів разом з дідусем. В їхній родині 8 дітей, найменшим братику і сестричці ще немає й року, тому Назар допомагає старшим: “Отримуємо все необхідне: олію, тушонку, спагетті, цукерки, навіть “Несквік” є”.

Набори з найнеобхіднішим – продуктами тривалого зберігання та засобами гігієни – Фонд Віктора Пінчука доставляє не лише до адміністративних центрів територіальних громад, а й до віддалених селищ району. 

“Фонд допомагає не лише продуктовими наборами. Напередодні зими переселенцям у нашій громаді допомагали дровами, бо люди, які приїхали, розселені по будинках, що мають лише пічне опалення. Підтримка дуже важлива”, – підкреслює Світлана Донченко, староста Новоіванівського старостату Нікопольського району.

 Партнерський матеріал 

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас