ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині СБУ викрила антиукраїнських агітаторів, які виправдовували військову агресію рф

СБУ на Дніпропетровщині викрила чергових антиукраїнських агітаторів. Заблокували антиукраїнську агітацію чергових російських прихильників, які підтримували окупацію та виправдовували воєнні злочини агресора.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслуби СБ України у Дніпропетровській області.

Мешканка Кривого Рогу тривалий час вела асоціальний спосіб життя, ніде не працювала і жила за рахунок родичів. Вважаючи, що «руський мир» принесе достаток та благополуччя, вона активно закликала підтримувати військову агресію і співпрацювати з ворогом.

Завдяки постійному спілкуванню у проросійських пабліках та групах у соцмережах, її антиукраїнська позиція посилювалась. На особистій сторінці жінка викладала деструктивний контент з дискредитацією українського керівництва країни та популяризацією путінського режиму. Пости вона супроводжувала власними коментарями із закликами знищити «нациків» в місті, і виказувала підтримку нанесенню ворогом ракетних ударів по регіону.

Також, ворожим агітатором виявився безробітний мешканець Кам’янського району. У зв’язку із відсутністю самореалізації в житті, він мав впевненість у покращенні ситуації після окупації ворогом Дніпропетровщини. Він виправдовував збройну агресію , а бойові дії на сході України, спровоковані рф у 2014 році, називав внутрішнім громадянським конфліктом. Пости з підтримкою так званої «спеціальної воєнної операції» та окупації ворогом українських територій стали основним контентом його аккаунта в інтернеті. Публікації він супроводжував особистими коментарями, де глорифікував дії ворожої армії, і дискредитував Збройні сили України.

У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності. Наразі в рамках розпочатих кримінальних проваджень двом російським прихильникам повідомлено про підозру за ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Раніше ми повідомили про те, що вдень 12 квітня війська рф вдарили по житловим будинкам Нікополя. Також Нікополь отримав три вантажівки з будматеріалами від Червоного Хреста.

На Дніпропетровщині СБУ викрила антиукраїнських агітаторів

На Дніпропетровщині СБУ викрила антиукраїнських агітаторів

Мешканці Дніпропетровщини виправдовували військову агресію рф

Мешканці Дніпропетровщини виправдовували військову агресію рф

Розповсюджували антиукраїнський контент

Розповсюджували антиукраїнський контент

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас