Пасха вже не за горами, тому багато хто вже налаштувалися готовити куличі. Традиційний рецепт пасхальної страви знають всі, а ось побавити рідних і близьких незвичайною пасочкою можуть лише деякі.
Якщо ви відважилися в цьому році на Великдень спекти паски, хочете здивувати рідних та близьких, у Інформатора є відповідний рецепт.
Паски з цитрусовою глазурью
Вам знадобиться:
Для опари:
- дріжджі – свіжі/сухі (100г/50г);
- цукор – столова ложка;
- борошно – столова ложка;
- молоко – 300 мілілітрів.
Для тіста:
- молоко – 600 мілілітрів;
- цукор – 500 грамм;
- ванілін та щіпка солі;
- цедра 2-х лимонів та 2-х апельсинів;
- жовтки – 10 штук;
- борошно – 1,5 кілограми;
- вершкове масло – 200 грамм;
- сметана – 150 грамм;
- ізюм чорний та білий – 250 грамм;
- коньяк – 100 грамм.
Для глазурі:
- желатин – 1 пакет;
- вода – 6 столових ложок;
- цукор – 300 грамм;
- лимон – чайна ложка;
- ваніль – кілька крапель.
Спосіб приготування:
Замочіть родзинки в теплій воді з коньяком. Очистіть цедру з апельсинів та лимонів. Для приготування опари нагріте молоко додайте дріжджі і мішайте їх руками до повного розчинення, щоб не залишилося грудочок. Миску з опарою поставте в тепле місце на 10 – 20 хвилин. Для тіста молоко поставте на плиту, додайте в нього цукор, ванілін та сіль. Збивайте жовтки, до них додавайте розтоплену олію, цедру, сметану, молоко з цукром. В опару додайте борошно і підливайте рідкі інгредієнти. Родзинки додавайте в тісто.
Після того, як замісили тісто, присипаємо його зверху борошном, накриваємо рушником і залишаємо піднятися. Зазвичай це відбувається вже за 15-20 хвилин. Виймаємо наші форми, змащуємо вершковим маслом і викладаємо в них тісто, але тільки половину форми. Присипаємо знову борошном і залишаємо піднятися. Десь за хвилин 15 ставимо паски в розігріту духовку до 180 градусів на 45 хвилин.
Для приготування глазурі залийте желатин 2 столовими ложками води. У ківш висипаємо цукор, додаємо 4 столові ложки води і ставимо на вогонь до його повного розчинення. Знімаємо з вогню, додаємо желатин, також його розчиняємо. Збиваємо міксером до білих смуг. Додаємо лимон та ванілін. Змащуємо наші теплі паски та прикрашаємо на свій смак.
Раніше ми повідомили вам дату, традиції та прикмети великодня. Також ми опублікували фото яким може бути весняний ранок у Нікополі.
Анна Томілова