Нікополь До сайту

В Україні значно подорожчала вартість пального: прогноз цін

Влітку експерти прогнозують підвищення цін на пальне. Це пов’язано з поверненням податку на додану вартість, який  скасували у березні минулого року. В середньому, вартість бензину збільшиться на 11 гривень за літр, а дизпалива – на 8 гривень. Повернути податок планують з 1 липня 2023 року. 

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на публікацію Інформатор Україна.

Реклама

В ефірі “Єдиного телемарафону” керівник консалтингової групи А-95 Сергій Куюн повідомив, що акцизний збір та ПДВ сплачує безпосередньо споживач. В залежності від розміру податку змінюється і ціна на пальне.

“Ми порахували, по бензину додасться десь 11 грн за літр, дизпаливо – до 8 грн за літр, скраплений газ – до 3 грн за літр”, – зазначив Сергій Куюн.

Прокоментував можливе зростання цін і генеральний директор мережі АЗС, експерт ринку нафтопродуктів Леонід Косянчук. За його словами, у перші місяці повномасштабного вторгнення єдиний і можливий внесок держави в подоланні паливної кризи було зниження податків.

Реклама

“Зараз бензин 47 грн за літр. Додаєте 10-11 — отримуєте 58 грн за літр. Це майже та ціна, яка була у квітні. По дизпаливу — 47,5 грн, додаємо 7-8 грн. Бачимо, що це будуть колишні ціни кризового періоду”.

Нагадаємо, раніше ми писали, про те, що в Україні змінилися ціни на гречку. Крім того, читайте, що в Україні змінюються ціни на молочну продукцію. Через війну на Дніпропетровщині продукти харчування в середньому подорожчали на чверть. Що можна придбати на риночку в центрі Нікополя.

Реклама