ЖИТТЯ

Не проґавте: коли у Нікополі можна спостерігати “парад планет”

Сьогодні, 28 березня, українці зможуть спостерігати “парад планет” у найкращій видимості. Юпітер, Меркурій, Уран, Марс та Венера вишикуються в одну лінію після заходу Сонця. Їх можна буде побачити із Землі за ясної погоди в 50-градусному секторі неба. 

Планетарне вирівнювання одразу 5 планет відбувається не так часто. Тому підготуйтесь до спостережень завчасно. Про це пише Інформатор з посиланням на Інформатор Дніпро та  на Дніпровський планетарій.

Найяскравішими будуть Меркурій і Юпітер. Ви зможете їх побачити поблизу лінії горизонту. Венера розташується вище в небі, Марс — поблизу першої чверті Місяця. А ось, щоб розгледіти Уран, знадобиться бінокль або телескоп.

Зокрема, подібний парад з п’яти планет спостерігався у 2022, 2020 та 2016 роках. Минулого року мешканці північної півкулі Землі могли спостерігати за вирівнюванням Меркурія, Венери, Марса, Юпітера та Сатурна.

Раніше Інформатор повідомив про те, що у Дніпрі біля планетарію з’явилися нові космічні фігурки. Також читайте, що астроном-аматор із Дніпра розповів про світлове забруднення.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас