ЖИТТЯ

За минулу добу на Дніпропетровщині сталось сім пожеж у екосистемі

14 березня, у багатьох громадах області горіла суха трава, очерет та сміття. Рятувальники Дніпропетровщини б’ють на сполох через численні пожежі в екосистемах.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

У селищах Синельніковського району за добу трапилось три займання. Була загроза загоряння житлових будинків. Їх ліквідували. Всього полум’я знищило 33,5 гектарів.

У селищі Лобойківка Петриківської громади вогнеборці ледь встигали загасити полум’я, яке через сильні пориви вітру швидко ширилось сухим очеретом. Вогонь знищив 4 гектари наземної екосистеми.

У Павлограді, через сильні пориви вітру, існувала загроза розповсюдження пожежі на житловий сектор на вулиці Тетяни Федорової. Надзвичайники врятували від полум’я людські оселі та загасили пожежу в екосистемі, площа якої склала 1,5 гектарів.

Масштабне займання ліквідували у Марганці, не допустивши поширення вогню із сухостою на житлові будинки. Полум’я знищило суху траву та очерет на площі 4 гектари.

Дніпровські вогнеборці, у складі 2-х чергових відділень, ліквідували пожежу в екосистемі, задимлення від якої спостерігали ввечері мешканці обласного центру. За межами села Олександрівка Слобожанської селищної територіальної громади Дніпровського району горіла суха трава на площі 4,9 гектарів.

Рятувальники просять бути обережними із джерелами відкритого вогню, сірниками та цигарками. Якщо помітили невелике займання трави або тліючу підстилку від покинутого багаття, намагайтеся загасити його самі. Телефонуйте до Служби порятунку «101», повідомляйте про знайдений осередок загоряння.

Раніше ми повідомили про те, що у Дніпропетровській області під час ліквідування пожежі рятувальники виявили тіло 87-річної жінки. Також про те, що на Дніпропетровщині з-під криги дістали тіло 45-річної жінки, яка намагалася врятувати собаку.

У багатьох громадах області горіла суха трава, очерет та сміття

У багатьох громадах області горіла суха трава, очерет та сміття

У селищах Синельніковського району за добу трапилось три займання

У селищах Синельніковського району за добу трапилось три займання

Масштабне займання ліквідували у Марганці

Масштабне займання ліквідували у Марганці

Рятувальники просять бути обережними із джерелами відкритого вогню

Рятувальники просять бути обережними із джерелами відкритого вогню

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас