ЖИТТЯ

Вирубали ліс майже на 2 млн грн: на Дніпропетровщині затримали “чорних” лісорубів

Група з п’яти осіб займалася незаконною порубкою та збутом деревини на території Новомосковського району. В ході досудового розслідування було встановлено, що 48-річний лідер групи запропонував місцевим жителям віком від 30 до 48 років організувати незаконну вирубку лісових насаджень на території району.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції в Дніпропетровській області, передає Інформатор.

14 березня правоохоронці провели 16 обшуків у помешканнях, автомобілях та на складах зберігання деревини. Вилучили службову документацію, чорнові записи, гроші, мобільні телефони та автомобілі, а також пістолети, рушниці та карабін. Крім цього – бензопили та спиляна деревина, яку зловмисники не встигли реалізувати.

Знайшли під час обшуку

Знайшли під час обшуку

Знайшли під час обшуку

Знайшли під час обшуку

Група з п’яти осіб займалася незаконною порубкою та збутом деревини

Група з п’яти осіб займалася незаконною порубкою та збутом деревини

За даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 28. ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України, тобто незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу у складі організованої групи.

Незаконна вирубка лісу майже на 2 млн гривень

Незаконна вирубка лісу майже на 2 млн гривень

14 березня трьох фігурантів затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомили про підозру за шести епізодами злочинної діяльності із загальним збитком – 1 млн 879 тисяч гривень.

Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За такі дії винним загрожує позбавлення волі на строк до 7 років.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині вимагачі залишили поховальний вінок на авто, аби примусити сплатити «борг». Жінка нанесла 53-річному чоловіку у груди три удари ножем.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас