ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині зростає 20 видів первоцвітів, занесених до Червоної книги

На Дніпропетровщині – 20 видів первоцвітів, що занесені до Червоної книги України. Зокрема, це проліски, сон-трава, шафран, горицвіт, тюльпан дібровий, рябчик шаховий. Зривати, продавати та купувати ці рослини – заборонено. Браконьєрів штрафуватимуть.

У департаменті нагадали,  що на Дніпропетровщині також діє заборона на відвідування лісів. Про це повідомляють в ДніпроОДА, передає Інформатор.

В нашій області розпочався сезон первоцвітів. Вони занесені до Червоної книги України і знаходяться на межі повного знищення.

Тому перші весняні квіти заборонено зривати, викопувати, продавати і купувати. Це шкодить довкіллю. Про це зазначила заступниця начальника відділу департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської ОВА Ольга Лемех.

Браконьєрам доведеться сплатити штраф – від 1700 до 3655 гривень. А ще –компенсацію за кожну зірвану рослину.

Наприклад, за шафран та пролісок –від 49 до 62 гривень, за сон-траву –від 37 до 62 гривень в залежності від виду, за цибулю ведмежу –62 гривень.

У департаменті нагадали,  що на Дніпропетровщині також діє заборона на відвідування лісів.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині почали цвісти шафрани: де можна побачити. В центрі Нікополя продають квіти до 8 Березня: фоторепортаж.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас