ЖИТТЯ

Повідомляють про нову серію ракетних атак, яку готує росія по Україні

Начальник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила про те, що росія готує ракетоносії до нових атак. Зокрема, у Чорне море вивели на чергування декілька кораблів, у тому числі й підводних.

Наразі важко сказати, чи нас чекає масований обстріл, чи точкові удари, але другий варіант більш ймовірний. Про це повідомляє Інформатор із посиланням на Інформатор Кривий Ріг.

За словами Гуменюк, спостерігається активність ворога у Чорному морі. Також можуть готуватися атаки і з інших напрямків. Виведення в чергування одночасно і надводних і підводних ракетоносії свідчить про підготовку до нової атаки.

Якою вона буде – це вже залежить від тої тактики, яку обере командування ворога. Тому що вони вже зрозуміли, що масовані атаки – це не той результат, на який очікують. Це великі витрати і мала віддача. Тому, скоріш за все, вони використовуватимуть точкові атаки так, як це було по Кременчуцькому району», – зазначила Наталія Гуменюк.

Вона також додала, що у випадку точкових ударів ворог одночасно підіймає в небо авіацію та виводить на чергування кораблі. Це ворог робить для того, аби максимально заплутати наші системи ППО, відволікаючи увагу на декілька напрямків.

Гуменюк також додала, що загроза ракетних ударів зараз дуже висока. Жителів України просять не нехтувати сигналами тривоги та бути в безпечних місцях.

Відомо, що станом на ранок 5 березня, росія вивела на чергування в Чорне море чотири ракетоносії. Мова йде про два надводних та два підводних судна. Загальний залп у них може складати 24 «Калібри».

Раніше ми повідомили про те, що у Запоріжжі кількість загиблих після ракетної атаки зросла до 10 осіб. Поліція Нікополя показала наслідки ворожого обстрілу під час якого загинуло двоє людей.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас