ЖИТТЯ

Кіберполіція заблокувала 18 каналів та груп, які розкручували рух “Редан” і встановила неповнолітнього адміна

Поліцейські заблокували 18 каналів та груп, які були створені для «розкручування» нового молодіжного руху та дестабілізації ситуації всередині країни. Адміністратором одного з каналів “ПВК Редан” виявився неповнолітній.

Штучне поширення такої субкультури  – це спроба  російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та втягнути підлітків у протиправну діяльність. Оперативні служби разом із Кіберполіцією встановлюють джерела фінансування, адміністраторів  цих інформаційних каналів та організаторів масових заходів. Про це повідомляє Нацполіція, передає Інформатор.
В Україні серед підлітків набуває популярності рух ПВК “Редан”. Його учасники вважають себе неформалами, захоплюються аніме та влаштовують бійки. Назва походить з популярного японського коміксу Hunter x Hunter, де є злочинне угрупування “Геней Редан” з символом-павуком. За словами правоохоронців, поширення цієї субкультури може бути ворожою ІПСО.

ПВК “Редан” – це агресивна молодіжна субкультура, яка займається масовими бійками. Рух зародився в Росії, де підлітки влаштовували заворушення в торгових центрах. За повідомленнями російських ЗМІ, 24-25 лютого було затримано близько 300 неповнолітніх. А 27 лютого рух вперше помітили в Україні.

Загалом протягом двох днів у різних регіонах держави відбулося близько 30 зібрань. Правоохоронці оперативно відреагували і не допустили конфліктних ситуацій між підлітками.

За словами начальника управління ювенальної превенції Національної поліції України Василя Богдана,  до управлінь та відділів поліції запросили понад 700 осіб. Більшість із них – це неповнолітні. Профілактичні заходи проводять із підлітками та їхніми батьками. При цьому роз’яснюють, що за такі дії передбачено як адміністративну (для батьків неповнолітніх), так і кримінальну відповідальність, яка наступає із 14-ти років.

Кіберполіція встановила адміністратора телеграм-каналу нового молодіжного руху. Ним виявився 16-річний житель Дніпра.

За словами хлопця, канал був створений для отримання заробітку від реклами, тож для популяризації ресурсу він використав назву нового молодіжного руху. Бронювання реклами коштувало 10 доларів США. Кіберполіція заблокувала телеграм-канал, який адміністрував неповнолітній.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині шахраї через інтернет продавали неіснуючі меблі. Людей ошукали майже на на 100 тис грн.

Альона Антонова

 

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас