ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині під час баскетбольного матчу помер 26-річний хлопець 

Сумний випадок стався в Університеті імені Альфреда Нобеля у Дніпрі 25 лютого. Під час баскетбольного матча 26-річний молодик втратив свідомість. До місця пригоди направлена найближча вільна бригада.

Найближча бригада, яка в той час їхала на другий виклик, терміново була перенаправлена на цей, бо він був критичний. Про це Інформатору стало відомо з публікації у Facebook.

По прибутті в спортзалі на підлозі виявлено молодого чоловіка, якому колеги по команді проводять серцево-легеневу реанімацію. Переоцінивши стан хворого бригада негайно продовжила реанімаційні заходи.

На превеликий жаль, серцево-легенева реанімація була безуспішною. Ритм серця виявився недефібриляційним, тому бригада використовувала компресії грудної клітки, внутрішньовенне введення адреналіну, штучне дихання за допомогою лантуха Амбу.

Попри зусилля людей, що були поруч та бригади медиків, нажаль, врятувати гравця не вдалося. Висловлюємо наші щирі співчуття рідним та близьким.

Не кожна проведена серцево-легегева реанімація виявляється успішною, не зважаючи на зусилля бригад екстреної медичної допомоги. Багато залежить від причини зупинки кровообігу та можливості його відновити від самого початку.

Зазвичай змагання такого рівня повинні були забезпечені присутністю медика з оснащенням в залі. Молоді спортсмени зазвичай впевнені у своєму здоров’ї та критичний стан може статися миттєво і у практично здорової людини. Тому людям, які активно займаються спортом перед змаганнями бажано проходити медичний огляд не просто на папері, а з усіма необхідними обстеженнями для розуміння припустимих навантажень.

Медики нагадали про навички базової підтримки життя. Вчасно розпочаті заходи можуть підвищити шанс на відновлення кровообігу.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині 28-річний чоловік потрапив під електричку. Чоловік загинув на місці.

Альона Антонова 

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас