ВЛАДА

Дніпропетровська область на 4 місці в рейтингу серед найкращих інвестиційно-привабливих регіонів

Навіть попри повномасштабну війну Дніпропетровщина залишається одним з найбільш інвестиційно привабливих регіонів. Цього року наша область посіла 4 місце в рейтингу «Європейські міста та регіони майбутнього 2023». А саме у категорії «Стратегія залучення прямих іноземних інвестицій». Цей рейтинг демонструє економічний, фінансовий і бізнес-потенціал міст та регіонів усієї Європи. 

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на голову Дніпропетровської облради Миколу Лукашука,

Фахівці спеціалізованого підрозділу FDI Intelligence компанії «Financial Times», які складали рейтинг, оцінювали 370 європейських міст і 148 регіонів. До речі, торік Дніпропетровщина зайняли в ньому 8 сходинку.

Від початку війни  Дніпропетровська область прийняла понад 70 релокованих підприємств. До нас переїхали заклади вищої освіти, ІТ-компанії, дослідні установи тощо. Близько 10% ВВП всієї країни формує саме наша область. Тут працює понад 1000 компаній інвесторів з понад 63 країн світу, – йдеться у повідомленні.

“В Дніпропетровській обласній раді є потужний комунальний заклад – Дніпропетровське регіональне інвестиційне агентство (DIA), який працює із закордонними інвесторами, представляє їм можливості регіону, допомагає з реалізацією інвестиційних проєктів. Вдячний всім нашим спеціалістам і партнерам, які продовжують відкривати Дніпропетровщину світу, як би складно зараз не було”, – каже Лукашук.

Раніше ми повідомили про те, кому дякувати за чистий Нікополь. Мешканці Дніпропетровщини можуть отримати грошову допомогу від ООН.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас