ЖИТТЯ

Як довести стан свого здоров’я медкомісії у військкоматі

В Україні триває мобілізація. Потенційні військовослужбовці проходять медкомісію, яка визначає, чи придатний чоловік до військової служби. Що ж робити тим, хто зовні виглядає цілком здоровим, але має серйозні хронічні хвороби? При цьому документи, які засвідчують такі хвороби, загубилися?

Як повідомляє Інформатор із посиланням на Інформатор Кривий Ріг та на інтерв’ю для ТСН адвоката Андрія Новака.

Якщо у людини немає документів, які підтверджують її стан здоров’я, це погано, каже фахівець. Якщо є певні проблеми зі здоров’ям, і ви про них знаєте, необхідно максимально ретельно зберігати документи. В разі отримання повістки необхідно звернутися до медичного закладу і запросити або витяг цієї довідки, або нову довідку”.

В разі неможливості документально підтвердити свої проблеми зі здоров’ям потрібно прийти на медкомісію і першочергово заявити про такі проблеми: здати усі необхідні аналізи, а також пояснити, чому немає цих документів.

“Як це все буде відбуватися на практиці – інше питання. Неодноразово ми чули від громадян, що медогляди проходять дуже формально. В будь-якому випадку має бути перевірка у профільних спеціалістів. Перелік фахівців є у відповідному наказі Міноборони “Про військово-лікарську експертизу в ЗСУ” – зазначає Новак.

Рішення медкомісії можна оскаржити у суді, але за словами адвоката, на період оскарження висновок ВЛК не призупиняє свою дію. Громадянина можуть мобілізувати, а розгляд скарги ще не розпочати.

Тому так важливо зберігати довідки та інші медичні документи, які можуть засвідчити стан здоров’я людини.

Раніше ми повідомили про те, що дівчину з Кривого Рогу нагородили нагрудним знаком “Сталевий Хрест”. Родині закатованого бійця з Нікополя Сергія Сови вручили орден “Золота зірка”.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас