Нікополь До сайту

Мешканці Дніпропетровщини можуть отримати грошову допомогу від ООН

Організація об’єднаних націй надає українцям, що постраждали від війни, гршову допомогу у розмірі 6600 гривень на людину. Виплата здійснюється тільки українцям, які не отримували іншу допомогу від міжнародних організацій. Крім цього, програма реалізується в обмеженій кількості регіонів.

Як повідомляє Інформатор із посиланням на Інформатор Кривий Ріг та координаторку “Невідкладної грошової допомоги” БП “Право на захист” Наталію Бриль,  багатоцільова допомога складає 6 600 гривень на кожного члена родини. Виплати будуть розбивати на 3 місяці.

Реклама

Наразі програма реалізується в таких областях:

Далі перелік може доповнюватися. Водночас подати заявку на допомогу також можуть не всі категорії населення. Зробити це можуть родини, які не отримували до цього допомогу та мають дохід, менший за 5400 гривень на людину.

До таких категорій також належать переселенці, які мають довідку, видану після 24 лютого 2022 року. Також це можуть бути люди, які не переміщувалися, але постраждали від війни.

Реклама

Які умови для отримання

Для подання заявки потрібно відповідати хоч одному з переліку критеріїв вразливості. Самі критерії наступні:

Які потрібні документи

Реклама

Для отримання 6 600 гривень від ООН ви повинні надати:

Варто зазначити: подати заявку самостійно чи онлайн неможливо. Фахівці благодійного фонду «Право на захист» працюють у пунктах, де збирається інформація по кожній родині.

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі створили 9 пунктів видачі гуманітарної допомоги: адреси.

Реклама

Альона Антонова